8/08/2012

Samentuin 'onrustige bedden'


samenwerken, samen oogsten

De Formule …
Heel eenvoudig: op zondag en woensdag is vanaf 9u30 iedereen welkom. Om kosten te vergoeden is er een magische hoed voor vrije bijdragen. 


We spitten, planten, mesten, zaaien en oogsten. Er zijn voldoende krabbers, schuppen, schoffels en dergelijke beschikbaar. Ook zaai en plantgoed voorzien we. Als je zelf nog iets hebt liggen, breng maar aan. Als je van plan bent om met veel volk te komen kan je best even een seintje geven. Tijdens de andere dagen zijn we er meestal ook, maar dan check je best even via mail, fb of telefoon.

De onrustige bedden in volle glorie. In de partytenten op de achtergrond heeft een workshop veggieBBQ plaats.



Link met transitie?
Op de Onrustige Bedden trachten we een landbouwsysteem op te zetten dat in onze voedselbehoefte voorziet. Hierbij gebruiken we geen tractoren of andere machines op aardolie. Er wordt geen kunstmest of pesticiden ingezet. We proberen het concept zo breed en holistisch mogelijk te houden zonder hierbij ons te willen verliezen in een overaanbod. Op een samentuin wordt er samen gewerkt. Mensen uit de buurt worden betrokken bij het gebeuren. Hierdoor ontstaat een sociaal netwerk, een andere belangrijke peiler van transitie. 

Contact
telefoon: 03/4541028
facebook: Onrustige Bedden

Geen opmerkingen: